Om Junggrens Motorteknik

I Matfors, 2 mil väster om Sundsvall, finns Junggrens Motorteknik. Femton år med framgångar i både bil och snöskoterdragracing, har gett den erfarenhet och de kunskaper som krävs för att locka fram det bästa ur en racemotor. Noggrannhet och precision är två av de viktigaste ingredienserna i framgångsreceptet.

Junggrens Motorteknik arbetar med både 2- och 4-taktsmotorer samt med lustgas-applikationer.
I sammarbete med Bäcks motorslip och Sundvall & Co utförs alla motorarbeten, som borrning, foderbyte, balansering, topparbete och vevaxelslipning mm.

I motorverkstaden finns testcellen med SuperFlow motorbromsbänken, här utförs optimering, utveckling och effektmätning av motorer. Här finns också den rullande landsvägen som är anpassad för både bilar och motorcyklar.

I kardanaxelverkstaden utförs alla typer av kardanaxel-arbeten som balansering, axelriktning, mm. Tillverkning av nya axlar är också vanligt. Vi arbetar med kardanaxlar till både person- och lastbilar, race och standard.

Logi
För dig som har lång resväg och behöver övernattnings-möjligheter vid bromsning av motorer finns flera bra alternativ i området kring Matfors.
Läs mer.